Správy

Spojená škola, Centrálna 464,
089 01 Svidník SLOVENSKO

+421(54)788 20 40
.

Robert FULGUM

Učiteľ ti môže otvoriť dvere, ale vstúpiť do nich musíš ty sám...

Návštevy: 69

Stretnutie partnerských škôl na Slovensku

“JOYFUL- Jump On- board Your Fully Unprejudiced Life

Spojená škola vo Svidníku od 26. marca do 31.marca 2023 hosťovala partnerské školy z Poľska, Turecka, Bulharska a Rumunska, ktoré participujú na projekte JOYFUL v rámci programu Erasmus+.

Pani riaditeľka ing. Jana Drábová privítala našich hostí na pôde školy, ktorá ich zaujala už od prvej chvíle príjemnou atmosférou, pekným prostredím a moderným vybavením.

Naši učitelia  spoločne so študentmi pripravili pre hosti zo zahraničia rôzne aktivity počas ktorých sme pracovali na úlohách projektu, navštívili sme spoločne významne miesta a mesta nášho regiónu a strávili sme spolu neopakovateľný čas.

V duchu príprav na veľkonočné sviatky, jednou z mnohých aktivít bolo aj zdobenie veľkonočných kraslíc a vytváranie veľkonočných ozdôb. Táto aktivita v sebe nesie jednu z  myšlienok projektu JOYFUL, a to tešiť sa zo života.  Naše tradície nám tu radosť dokážu sprostredkovať a súčasne predstavujú naše kultúrne bohatstvo, na ktoré sme právom pyšní.

Výlety do Ladomírovej a Bodružala za drevenými kostolíkmi, celodenný výlet do Košíc a návšteva Katedrály sv. Alžbety, prechádzka historickým mestom Bardejov, ochutnávka minerálnej vody v Bardejovských Kúpeľoch, objavovanie zákutí hradu v Starej Ľubovni,  ochutnávka vynikajúcej čokolády v Nestville a mnoho iných malebných miest nášho regiónu boli pridanou hodnotou času strávenom na Slovensku.

Veľké poďakovanie za vytvorenie výnimočnej atmosféry patrí  aj našim študentom, ktorí sa zapojili do aktivít a  vytvorili atmosféru naplnenú pohostinnosťou a priateľskosťou.

Špeciálne poďakovanie posielame aj členom folklórneho súboru Makovica, ktorí pre nás predviedli folklórne piesne a tance nášho regiónu. Za svoje vystúpenie zožali veľký úspech.

Ing. Angela Hanusová.