Správy

Spojená škola, Centrálna 464,
089 01 Svidník SLOVENSKO

+421(54)788 20 40
.

Robert FULGUM

Učiteľ ti môže otvoriť dvere, ale vstúpiť do nich musíš ty sám...

PROJEKT „VODA PRE NAŠU BUDÚCNOSŤ“

Letné horúčavy, výkyvy počasia a suchá posledných rokov nám ukazujú, že na klimatickú zmenu sa treba pripraviť. Zmena klímy patrí k naliehavým environmentálnych problémom a je výzvou k náprave životného prostredia. Vďaka projektu Voda pre našu budúcnosť, ktorý realizujeme v spolupráci s programom Zelená škola (CEEV ŽIVICA) s podporou značky Finish sme v areáli našej školy vybudovali vodozádržné prvky.

Čítať ďalej: PROJEKT „VODA PRE NAŠU BUDÚCNOSŤ“.

ĎALŠIA AKTIVITA V RÁMCI PROJEKTU SADOVO – PLODOBRANIE

Žiaci siedmeho ročníka zapojení do projektu školských ovocných sadov - SadOVO si pre svojich spolužiakov pripravili rôzne zaujímavé aktivity zhrnuté pod spoločný názov PLODOBRANIE. Na mladších žiakov tak čakali stanovištia ako Ovocní panáčikovia, Nakresli sa!, Jablkové puzzle, Aktívne jabĺčko, Jablková tvár či Jablkové bingo.

Čítať ďalej: ĎALŠIA AKTIVITA V RÁMCI PROJEKTU SADOVO – PLODOBRANIE

EXKURZIA NA NAJVÄČŠOM ZDROJI PITNEJ VODY V STREDNEJ EURÓPE

V rámci projektu Zelená škola a prioritnej témy Voda v kolégiu nezaháľame, a preto sme na základe nášho environmentálneho akčného plánu zorganizovali exkurziu na najväčšiu vodnú nádrž na Slovensku a zároveň najväčší zdroj pitnej vody v strednej Európe – Starina. Vodná nádrž sa nachádza v okrese Snina a pitnou vodou zásobuje už 30 rokov viac ako 320-tisíc obyvateľov v 200 mestách a obciach na východnom Slovensku. Jej objem je 59,8 mil. m³ vody a rozprestiera sa na ploche 311,4 ha, pričom priehradný múr má výšku 50 m.

Čítať ďalej: EXKURZIA NA NAJVÄČŠOM ZDROJI PITNEJ VODY V STREDNEJ EURÓPE.

TROJDŇOVÝ POBYT VO VZDELÁVACOM CENTRE V ZAJEŽOVEJ V RÁMCI PROJEKTU SADOVO

V dňoch 9.10. – 11.10.2023 sme sa spolu s dvomi žiačkami siedmeho ročníka zúčastnili trojdňového vzdelávacieho pobytu v Zaježovej v rámci projektu SadOVO. Naša škola totiž patrí medzi desať škôl z celého Slovenska, ktoré boli do projektu vybrané.

Čítať ďalej: TROJDŇOVÝ POBYT VO VZDELÁVACOM CENTRE V ZAJEŽOVEJ V RÁMCI PROJEKTU SADOVO

CHRÁNIME KLÍMU AJ VĎAKA POĽSKO – SLOVENSKEJ SPOLUPRÁCI

V rámci projektu "Chránime klímu" financovaného prostredníctvom Vyšehradských fondov a realizovaného medzi poľskou Niepublicznou szkolou podstawowou v Pulawach "KLASYK" a našou Spojenou školou, hostili žiaci základnej školy dvanástich poľských študentov počas piatich dní.

Čítať ďalej: CHRÁNIME KLÍMU AJ VĎAKA POĽSKO – SLOVENSKEJ SPOLUPRÁCI.