Správy

Spojená škola, Centrálna 464,
089 01 Svidník SLOVENSKO

+421(54)788 20 40
.

Robert FULGUM

Učiteľ ti môže otvoriť dvere, ale vstúpiť do nich musíš ty sám...

     „ LÁSKAVÝM A DOBRÝM SRDCOM ZOHREJEM NOHY CHUDOBNÝCH “

     Heslo plné ochoty pomôcť sa nieslo našou školou celý október, pretože sme zorganizovali druhý ročník charitatívnej zbierky PONOŽKOVÝ OKTÓBER. Založilo ju OZ Podaj ďalej v Prešove podľa vzoru anglicky hovoriacej krajiny. Zmyslom tejto aktivity je pred zimným obdobím vyzbierať ponožky pre ľudí v núdzi, ktorí často žijú na ulici a presúvajú sa pešo. Na vlastných nohách. V zime, v lete, v daždi, v teple, v snehu. Na vznik omrzlín pri teplote 0 stupňov stačí 30 minút. Zistilo sa, že charity zabezpečujú takýmto ľuďom oblečenie i obuv, ale taká drobnosť, akou sú ponožky, sa medzi darovanými položkami nájde len málokedy. Ponožky pritom chránia pred chladom, infekciami.

Čítať ďalej: „ LÁSKAVÝM A DOBRÝM SRDCOM ZOHREJEM NOHY CHUDOBNÝCH “

ŠALIANSKY MAŤKO- ŠKOLSKÉ KOLO

         Súťaž Šaliansky Maťko Jozefa Cígera Hronského sa od svojho vzniku v roku 1991 vyprofilovala na významnú a celoslovensky veľmi dobre známu súťaž v prednese slovenských povestí. Realizujeme ju každoročne aj na našej Spojenej škole.  Maťko zo Šale k nám zavítal 15. 12. 2023. Naši žiaci mu predniesli povesti, ktoré si vybrali s pomocou p. učiteliek.

Čítať ďalej: ŠALIANSKY MAŤKO- ŠKOLSKÉ KOLO.

VIANOCE

Vôňa ihličia, vianočného punču, radosť a očakávanie v detských očkách - to všetko patrí k Vianociam, najkrajším sviatkom v roku. K predvianočnej atmosfére v našej škole neodmysliteľne patrí vianočná akadémia spojená s vianočnou tržnicou, ktorá sa tento rok konala 21. decembra.

Čítať ďalej: VIANOCE