Základná škola Hotelová akadémia Obchodná akadémia Úvodná stránka školy Kontakt

Hotelová akadémia

    Elektronická žiacka knižka
    Aktuality  
    Zamestnanci  
    Fotogaléria  
    Rozvrh  
    Študijný odbor  
    Učebný plán  
    Charakteristika predmetov  
    Prehľad o triedach  
    Zoznam študentov  
    Študijné výsledky  
    Prax  
    Záujmová činnosť  
    Akcie, aktivity  
    Kurzy  
    Naši partneri  
    Kontakt  
  
 
Táto stránka je prevádzkovaná vïaka projektu INFOVEK
 
 
Škola používa vo vyuèovaní produkt OMEGA, OLYMP, ALFA
 
 
realizujeme vzdelávacie programy Aplikovaná ekonómia a Banky v akcii
 
 
 
Študijný odbor
 
  6323 6 hotelová akadémia
       - 5-ročné denné štúdium pre absolventov ZŠ
       Absolvent v odbore hotelová akadémia je po päťročnom štúdiu kvalifikovaný riešiť praktické problémy podnikateľskej praxe v hotelierstve a v spoločnom stravovaní. Po absolvovaní troch ročníkov a určeného rozsahu 1500 hodín praxe, môžu vykonať dobrovoľnú záverečnú skúšku a získať výučný list v odbore kuchár - čašník.
       Absolvent v odbore hotelová akadémia má po úspešnom zvládnutí štúdia poznať
       - základné ekonomické zákony a kategórie, ekonomické pojmy, princípy, nástroje a zákonitosti         fungovania ekonomických zákonov trhovej ekonomiky
       - základné ekonomické zákony a kategórie, ekonomické pojmy, princípy, nástroje a zákonitosti fungovania ekonomických zákonov trhovej ekonomiky a ekonomiky zmiešaného typu
       - základné metódy a spôsoby riadenia ekonomických procesov a možnosti ich využitia v podnikateľskej činnosti
       - charakteristiku, štruktúru a organizáciu riadenia slovenského hospodárstva
       - ekonomické, organizačno - právne a legislatívne podmienky podnikateľskej činnosti v hotelierstve a v spoločnom stravovaní
       - zásady prípravy podnikateľských plánov a rozvoja podnikateľských činností v podmienkach trhovej ekonomiky
       - spôsoby financovania podnikateľskej činnosti v stravovacích, hotelierskych a ubytovacích službách, zásady zdaňovania
       - zásady manažmentu a základy psychológie pre prácu manažéra
       - princípy organizácie a riadenia zásobovania, výroby a odbytu v podnikateľských jednotkách v hotelierstve a v spoločnom stravovaní
         INTERNETU
       - techniku jednoduchej a zložitej obsluhy a stolovania pri bežnom stolovaní a pri slávnostných gastronomických príležitostiach
       - princípy a a technologické postupy príprav pokrmov